dilluns, 3 d’abril del 2023

TROBADA DE PARTICIPACIÓ DE L'ALUMNAT A CALA MILLOR 30/03/2023“TROBADA DE PARTICIPACIÓ DE L’ALUMNAT" A CALA MILLOR  30/03/2023

Dijous 30 de març vàrem celebrar la desena "Trobada de participació de l’alumnat", organitzada pel Consell Escolar de les Illes Balears a l'Auditori de Sa Màniga de Cala Millor, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.La Presidenta del CEIB, Josefa Costa Tur, va conduir la Trobada i va comptar, com a les trobades anteriors, amb la inestimable col·laboració de na Llucia Juan, assessora tècnica del Servei de Comunitat Educativa de la Conselleria i amb el suport imprescindible de tots el membres de l’equip d’assessors tècnics del CEIB. 

Vàrem comptar també amb la presència de la segona tinent de Batle i Regidora de Cultura, Igualtat i Benestar Social i Educació, la Sra. Dolors Sánchez, la Vicepresidenta del Consell Escolar de Mallorca, la Sra. Maria Arenas Zarco, la Secretària del Consell Escolar de Mallorca, la Sra. Martina Perelló, el Conseller del CEIB en representació d'Alternativa, el Sr. Miguel Ángel Santos, i l'inspector d'educació, el Sr. Jordi Pons Bosch, als qui volem agrair la seva assistència així com la seva col·laboració activa en el desenvolupament dels grups de treball.A la Trobada  va assistir alumnat representant de tots els nivells de Secundària, FP i Batxillerat, acompanyats d'un docent responsable de cada un dels següents centres educatius: CC La Salle, CC San Buenaventura, CC Sant Francesc d’Assís, CC Sant Salvador,  IES Capdepera, IES Llorenç Garcias i Font, IES Manacor, IES Mossèn Alcover, IES Porto Cristo, IES Puig de Sa Font i IES Santa Margalida.


A l’inici de la Trobada es va entregar un quadernet editat pel CEIB expressament per aquest esdeveniment i un punt de llibre amb el "Decàleg per a la participació de l'alumnat" que els va servir de suport per realitzar les dinàmiques de la jornada.DECÀLEG PER A LA PARTICIPACIÓ DE L'ALUMNAT
El Conseller d’Educació va fer una intervenció de manera telemàtica per agrair al CEIB aquesta iniciativa i animar l’alumnat a la participació en tots els àmbits del nostre sistema educatiu en els que tenen representació. També varen intervenir Carlos López (Plataforma d’Infància Espanya) i Margarita de Noia (Consell de la Joventut).L’objectiu d’aquesta Trobada ha estat crear un espai de debat i comunicació per escoltar l’opinió de l’alumnat sobre com ha de ser la seva participació, conèixer les seves inquietuds i necessitats i sobretot motivar-los per fomentar la seva implicació i participació efectiva en els seus centres i en els òrgans d’àmbit superior del nostre sistema educatiu. 
Des del CEIB creiem que la participació de l’alumnat  en els centres educatius millora la convivència, els serveis, la seguretat  i també les relacions entre els adults i l’alumnat, a més a més de ser un instrument per al desenvolupament de l'educació inclusiva, solidària, participativa i democràtica, per la qual cosa estam fent passes per a millorar-la.


                                                                                                         


També consideram que és d’ especial importància per a la millora del nostre sistema educatiu. És necessari escoltar la veu dels estudiants per millorar l'experiència escolar integral de la comunitat educativa. Defensem que la participació ha de ser tant un procés acadèmic, com una tasca en el compliment de drets educatius i de justícia social. Participar activament en la presa de decisions en els centres educatius i en el seu propi aprenentatge, com a membres de l'escola i la comunitat, és una part imprescindible d’aquest procés. La Trobada va ser tot un èxit de participació i a la cloenda la presidenta va agrair l'assistència de tots el participants i la col·laboració de tots els centres convocats, especialment de l'IES Puig de Sa Font encarregat del berenar, sense el suport dels quals no hagués estat possible.
 
Malgrat ser conscients que queda un llarg camí per recórrer, en el CEIB seguim amb molta d’il·lusió amb el compromís de continuar treballant per aconseguir que la participació de l’alumnat esdevingui una realitat a tots els centres.
TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM!!!

#PARTICIPO  @ceib.caib (Instagram)