dilluns, 19 de juny del 2023

XXIV Encontre de Consells Escolars Autonòmics i de l'Estat a Granada_13 i 14 de juny de 2023

Els dies 13 i 14 de juny va tenir lloc el XXIV Encontre de Consells Escolars Autonòmics i de l’Estat a Granada.

Els Consells Escolars Autonòmics juntament amb el Consell Escolar de l’Estat celebren,  des de l’any 1989 uns encontres com a espai de reflexió que permeten l’intercanvi d’experiències i el disseny d’estratègies consensuades per aportar idees que contribueixin a la millora de l’educació.


 










Aquest curs s’ha volgut reprendre aquest espai de treball des del convenciment que escoltar, reflexionar, compartir i col·laborar en accions conjuntes enriqueix a les diverses institucions i agents que participen als encontres i enforteix les relacions entre els consellers i conselleres dels consells escolars autonòmics.

En representació del Consell Escolar de les Illes Balears han assistit a l'Encontre la Presidenta, la Sra. Pepita Costa, el Secretari, el Sr. Miguel Ángel Peñalver i les Conselleres del CEIB, la Sra. Catalina Cebrián i la Sra. Cristina Conti, que varen participar en les dinàmiques dels grups de treball.









En aquesta XXIV edició s'ha elegit el tema de la Participació de l’Alumnat,  l’objectiu últim de l’encontre és l’elaboració d’una Guia de bones pràctiques per incentivar la participació de l’alumnat als diferents àmbit, formal, informal i comunitari, aquesta guia es nodrirà de les experiències que les diferents comunitats autònomes han anat exposant al llarg d’aquestes dues jornades.

A tals efectes, la presidenta va presentar el Projecte del Consell Escolar de les Illes Balears en el que es fa un resum de les Trobades de Participació de l'Alumnat de diferents nivells (ESO, FP I Batxillerat) que hem dut a terme a totes les illes i que han tingut com a objectiu crear una conscienciació sobre la importància de la participació de l'alumnat en el nostre sistema educatiu, ja que pensam que era esencial crear un espai de debat i comunicació per conèixer les seves necessitats i poder dur a terme aquesta participació de forma efectiva.

Unes trobades molt enriquidores on vàrem poder  conèixer exemples molt interessants de bones pràctiques dels diferents territoris, i els representants dels diferents sectors, alumnat, famílies, docents i administració vàrem debatre i reflexionar a través de diferents dinàmiques i finalment treure unes conclusions globals que segur seran de gran ajuda a l’equip del professor Torrego de la Universitat de Alcalá, per a  l'elaboració de la Guia, que esperam impacients que estigui llesta per poder compartir-la amb tota la comunitat educativa. 

Des del CEIB volem agrair al Consejo Escolar del Estado i al Consejo Escolar d’Andalusia  la seva feina i esforç que va resultar en dues fantàstiques jornades plenes d'experiències i bons moments!