dimarts, 21 de març del 2023

“TROBADA DE PARTICIPACIÓ DE L’ALUMNAT" A LA UIB 16/03/23 I 17/03/23

 “TROBADA DE PARTICIPACIÓ DE L’ALUMNAT" A LA UIB  16/03/23 I 17/03/23

Dijous 16 i divendres 17 de març, es varen celebrar l'octava i novena Trobada de participació de l’alumnat (n'hem fet quatre a Palma), organitzades pel Consell Escolar de les Illes Balears a l'Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.La Presidenta del CEIB, Josefa Costa Tur, va conduir la Trobada i va comptar, com a les trobades anteriors, amb la inestimable col·laboració de na Llucia Juan, assessora tècnica del Servei de Comunitat Educativa de la Conselleria i, com no pot ser d’altra manera, amb el suport imprescindible de tots el membres de l’equip d’assessors tècnics del CEIB. 


Vàrem comptar amb la presència de la Directora General de Primera Infància, la Sra. Amanda Fernández, el Rector de la UIB, el Sr. Jaume Carot, que varen dirigir unes paraules a tots els assistents.


També varen assistir a la Trobada el Sr. Bernat Alemany, vicepresident del CEIB, el Sr. Felipe Pérez i la Sra. Catalina Joan, tots consellers del CEIB i la Sra. Martina Perelló, secretària del Consell Escolar de Mallorca. A tots volem agrair la seva assistència, així com la seva col·laboració activa en el desenvolupament dels grups de treball.
A la Trobada de dia 16  va assistir alumnat representant de tots els nivells de Secundària, FP i Batxillerat acompanyats d'un docent responsable de cada un dels següents centres educatius:

CC Aixa-Llaüt, CIFP Francesc de Borja Moll, CPIESO Aurora Picornell, IES Antoni Maura, IES Josep Sureda i Blanes, IES Ses Estacions, IES Son Pacs i CC Madre Alberta.

I a la Trobada de dia 17 també va assistir alumnat de tots els nivells de Secundària, FP i Batxillerat acompanyats d'un docent responsable de cada un dels centres educatius següents:

CC La Porciúncula, CC Lladó S.L., CC Pedro Poveda, CC San Felipe Neri, CC Sant Antoni Abat, CC Sant Francesc, CC Sant Pere, CEIPESO Pintor Joan Miró, CIFP Juníper Serra, IES Arxiduc Lluís Salvador, IES La Ribera, IES Nou Llevant, IES Son  Rullan, IES Son Cladera,  CIFP Son Llebre i CC Santa Magdalena Sofía.

A l’inici de la Trobada es va entregar un quadernet editat pel CEIB expressament per aquest esdeveniment i un punt de llibre amb el "Decàleg per a la participació de l'alumnat" que els va servir de suport per realitzar les dinàmiques de la jornada.
El Conseller d’Educació va fer una intervenció de manera telemàtica per agrair al CEIB aquesta iniciativa i animar l’alumnat a la participació en tots els àmbits de participació del nostre sistema educatiu en els que tenen representació. També varen intervenir Carlos López (Plataforma d’Infància Espanya) i Margarita de Noia (Consell de la Joventut).


L’objectiu d’aquesta Trobada ha estat crear un espai de debat i comunicació per escoltar l’opinió de l’alumnat sobre com ha de ser la seva participació, conèixer les seves inquietuds i necessitats i sobretot motivar-los per fomentar la seva implicació i participació efectiva en els seus centres i en els òrgans d’àmbit superior del nostre sistema educatiu.    

Des del CEIB creiem que la participació de l’alumnat  en els centres educatius millora la convivència els serveis, la seguretat  i també les relacions entre els adults i l’alumnat, a més a més de ser un instrument per al desenvolupament de l'educació inclusiva, solidària, participativa i democràtica, per la qual cosa estam fent passes per a millorar-la.

                                     
                        
                                                                


També consideram que és d’ especial importància per a la millora del nostre sistema educatiu. És necessari escoltar la veu dels estudiants per millorar l'experiència escolar integral de la comunitat educativa. Defensem que la participació ha de ser tant un procés acadèmic, com una tasca en el compliment de drets educatius i de justícia social. Participar activament en la presa de decisions en els centres educatius i en el seu propi aprenentatge, com a membres de l'escola i la comunitat, és una part imprescindible d’aquest procés. Cada una de les jornades va ser tot un èxit de participació i a la cloenda la presidenta va agrair l'assistència de tots el participants i la col·laboració de tots els centres convocats en cada ocasió, sense el suport dels quals no hagués estat possible. Malgrat ser conscients que queda un llarg camí per recórrer, en el CEIB seguim amb molta d’il·lusió amb el compromís de continuar treballant per aconseguir que la participació de l’alumnat esdevingui una realitat a tots els centres.TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM!!!

#PARTICIPO  @ceib.caib (Instagram)