dissabte, 30 de gener del 2016

LA JUNTA DE PARTICIPACIÓ AUTONÒMICA

En el Consell Escolar de l'Estat existeix una estructura que és la JPA (Junta de Participació Autonòmica) de la qual hi formam part els 17 presidents/presidentes dels Consells Escolars Autonòmics. Està presidida pel president del Consell Escolar de l'Estat i es reuneix regularment per a tractar aspectes de cooperació i, entre altres temes, organitzar unes jornades d'estudi que ja arriben al nombre 23. 
Actualment estam preparant el que seria el XIV encontre i que anirà sobre el tema: "El pacte social de l'Educació". Ni el nom ni els detalls estan encara tancats. El consell escolar anfitrió seria Andalucia i es cel·lebraria en el mes de novembre o amb posterioritat.

La reunió que va tenir lloc ahir matí va servir per a decidir alguns aspectes que faran possible quest event. Encara no estan vençudes totes les resistències ni dificultats però difícilment es canviarà aquesta qüestió.

La JPA també serveix per compartir experiències i  ara la que potser interessant és una que s'organitza a València en l'anomenada "Primavera Educativa" de la qual us avançam informació mitjançant aquest video:


Ja us assabentarem dels detalls però us avanç hi tendran molt de protagonisme els Consells Escolars Municipals.

Pere Carrió, president