divendres, 28 d’octubre del 2022


Primer Ple Presencial -14 d'octubre de 2022

El passat dia 14 d'octubre es va fer un Ple Extraordinari del Consell Escolar de les Illes Balears de manera presencial i també per videoconferència a l'IES Calvià i vàrem comptar amb la compareixença del Conseller d'Educació i Formació Professional el Sr. Martí X. March i Cerdà i del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Sr. Antonio Morante.  

En aquesta ocasió i per celebrar la tornada a la normalitat, vàrem oferir un berenar elaborat per l'alumnat del centre a tots els assistents.

La  Presidenta  va obrir la reunió donant la benvinguda a tots els assistents i aprovant, amb l’acord de tots els participants, l'acta del dia anterior; també va informar de la futura celebració de les ‘Trobades de Participació de l’alumnat’ a Mallorca, Menorca i Eivissa, així com de la posada en marxa deI segon Cicle de Seminaris Web, “Aprenentatges i reflexions compartides II” que començarà el proper dia 29 de novembre. 


IMG_20221014_172523


Finalitzada la informació als membres del Ple, la presidenta va donar pas a la compareixença del Conseller d’Educació i Formació Professional, el Sr. Martí X. March.


El Sr. Conseller va informar sobre l’inici del curs 2022-2023, el primer curs que s’inicia amb normalitat, després dels darrers cursos condicionats per la COVID-19.

Va exposar que el principi de curs ha estat lligat als canvis produïts per l’aplicació de la LOMLOE i la nova Llei d’Educació de les Illes Balears (LEIB). Per a l’aplicació d’aquestes noves lleis s’ha treballat en una sèrie de Decrets dels quals el Consell Escolar de les Illes Balears hem elaborat els informes preceptius.




També va fer incidència en l'augment del nombre de docents, així com la feina feta per a l'estabilitat de la seva plantilla donat l'increment de població i el corresponent augment del nombre d'alumnes matriculats a l'escola pública.


El Director General de Planificació, Ordenació i Centres, Sr. Antoni Morante, va informar que la Conselleria treballa per a donar resposta a la necessitat actual de millora i creació de centres, a través del Pla d’Infraestructures.



A continuació els consellers vàrem poder exposar les nostres demandes i reflexions sobre l'exposat pel conseller i altres temes que consideram d'especial importància, establint-se el necessari debat per donar a conèixer el parer de la comunitat educativa representada al CEIB.

Per finalitzar, la Presidenta va agrair als consellers i conselleres la seva presència al Ple, a l’IES Calvià per la seva acollida, la cessió de l’espai i als alumnes de Formació Professional la seva col·laboració en l’elaboració del refrigeri de benvinguda per als consellers i conselleres assistents al Ple.