dijous, 7 d’abril del 2022

JUNTA DE PARTICIPACIÓN AUTONÓMICA: 30-31 MARÇ

 La presidenta del Consell Escolar de les Illes Balears, Josefa Costa Tur va anar a la reunió de la Junta de Participación de los Consejos Escolares Autonómicos a Madrid que es va celebrar el passat dies 30 i 31 de març a Madrid. 


A la sessió de dia 31 va assistir la ministra d’Educació i Formació Professional Pilar Alegría Continente. 


La presidenta Alegría va agrair als presidents i presidentes dels Consells Escolars autonòmics la seva feina dins l’àmbit educatiu, destacant el seu paper com a actors vertebradors del territori i els va animar a implicar-se a la reforma de la professió docent que ha iniciat el Ministeri. 


Alegría va recordar que és fonamental per aconseguir el consens que permeten avançar en la millora del sistema educatiu i ha recordat que el diàleg constitueix una eina imprescindible per arribar la desitjable estabilitat d’aquest sistema. 


En aquest sentit, ha animat als presents a involucrar-se en la feina de construir un futur estatut per a la professió docent que atén a les demandes històriques del professorat. El Ministeri, en el seu esforç per arribar al consens més gran possible, ha proposat un document amb un conjunt de mesures obertes a totes les propostes de millora, segons ha recordat la ministra.


Espanya parteix d’una bona base quant a la qualitat del professorat, va dir Alegría, però tenim la necessitat objectiva de preparar-nos millor front als profunds canvis que s’estan produint en la societat, va concloure.