dissabte, 5 de març de 2011

Un de cada dos nens repeteix curs abans dels quinze anys

Màlaga, 4 de març de 2011

Un informe elaborat pel Consell Escolar de Navarra revela que el 48% dels nens ha repetit un curs abans d'arribar als 15 anys, mentre que el percentatge es redueix a una mica més del 36% en el cas de les nenes. La Junta de Participació Autonòmica, formada pels presidents dels Consells escolars autonòmics i de l'Estat, s'ha reunit avui per analitzar mesures a prendre davant d'aquestes estadístiques.L'estudi mostra com aquesta diferència es comença a manifestar des dels 8 anys, edat en la qual el 7% dels nens i el 5% de les nenes es troben en un curs inferior al que haurien d'estar estudiant, i no fa sinó crèixer a mesura que l'edat avança.

El fenomen es dóna a totes les comunitats autònomes des de fa anys i, tot i que se'n desconeixen els factors que l'originen, des del Consell Escolar de l'Estat s'afanyen a subratllar que aquestes dades no reflecteixen un problema genètic en relació amb la capacitat intel·lectual. Tanmateix, s'assegura que les expectatives d'èxit escolar són més baixes en el cas dels nens.

La Junta de Participació Autonòmica s'ha reunit avui a Màlaga per analitzar les estadístiques de fracàs del sistema educatiu espanyol i per buscar mesures que permetin als nens i nenes assolir el màxim progrés en els estudis.
La notícia a la premsa:
LA RAZÓN 1
LA RAZON 2
LA VANGUARDIA
DIARIO DEL SUR