Del dia 1 al 3 de febrer, el president del CEIB va assistir al “I Congreso de Redes de Innovación ‘Entretod@s’”, organitzat per “INNOVA, educadores en red” i patrocinat pel Ministeri d’Educació i Ciència.
La conferència sobre “El poder de las redes para las reformas: problemas y posibilidades” de la professora Ann Lieberman marcà l’inici del congrés.
Es desenvoluparen diferents taules de debat, on les diverses organitzacions en “xarxa”, presents en el congrés, varen presentat les seves iniciatives, experiències i projectes d’innovació educativa.
Durant el congrés va funcionar una “fireta” d’”stands” amb presentació de materials (documentació, disquets cd, presentació “on line”) que donaven suport a les seves iniciatives d’innovació, fireta de la qual es pogué gaudir en els espais de temps entre els diferents actes.
La conferència del professor David H. Hargreaves, amb el títol “Rediseñar el sistema, una nueva via para la transformació educativa”, que va possibilitar l’intercanvi d’opinions sobre el futur de l’educació, va servir de cloenda del congrés.
Destacar que a la posada en comú de les conclusions se varen aportar idees sobre el futur de INNOVA i sobre la continuïtat del congrés. Els responsables actuals recolliren les aportacions rebudes i manifestaren la intenció de publicar una proposta final en el portal INNOVA.
Segons informació dels organitzadors, les “xarxes”/institucions assistents foren unes 80 i els inscrits en el congrés uns 250. La majoria de “xarxes” eren MRP’s, Centres de Professorat i Recursos, Revistes o Biblioteques Escolars en xarxa, projectes en “xarxa” de les diferents comunitats autònomes. Trobam a INNOVA el noms de tots els assistents, si bé podem destacar, entre altres, una àmplia representació de xarxes de Catalunya, València, Illes Canàries, Galícia i Madrid.
Pel que fa referència a la nostra comunitat, comentar que va assistir al congrés, Vicenç Rul·lan de l’Institut de la Convivència i l’Èxit escolar, com a observador, i que es va fer la presentació del projecte “en xarxa” APRENDIZAJE SIGNIFICATIVO.COM, amb l’assistència del seu iniciador, Antoni Ballester, al qual volem felicitar per la seva contribució a la millora de l’educació .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada