divendres, 30 de juny del 2023

CONTE "NA TUGA I LA MAR"

Estam contents de poder compartir amb vosaltres aquest llibre titulat “Na Tuga i la mar” de la nostra Consellera del CEIB, en representació de la UIB, la Sra. Noemy Berbel i el Sr. Antoni J. Salvà,  com a responsables de la coordinació d’aquesta edició trilingüe.

Aquesta publicació s’emmarca en la Convocatòria d’ajuts per a accions d’educació per a la transformació social de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat de les Illes Balears.



                                                         Aquí teniu l'enllaç a la publicació:

                                                 https://heyzine.com/flip-book/2c776c3fc0.html


El conte "Na Tuga i la mar" es presenta com un material didàctic que vol donar a conèixer els ecosistemes i la vida marina del Mediterrani i conscienciar sobre la manera com els nostres residus afecten la sostenibilitat. Per això s'ha promogut un treball en xarxa entre la Universitat de les Illes Balears i la comunitat educativa del municipi d'Esporles en què, a partir de la història escrita amb aquest propòsit, l'alumnat universitari del grau d'Educació Primària de les assignatures Educació Artística: Música. Didàctica a l'Escola Primària, i Agrupacions Instrumentals ha estat el responsable de compondre i interpretar les músiques que ambienten el conte; la companyia de Teatre de la UIB ha donat veu als personatges de la història a través de la lectura dramatitzada del text, i l'alumnat de 6è d'EP del CEIP Gabriel Comas i Ribas (Esporles) ha estat l'encarregat de fer les il·lustracions del conte.

A partir dels QR es pot escoltar la lectura dramatitzada i les músiques que l’ acompanyen. En definitiva, un conte per ser llegit i també escoltat.

Esperem que aquest material didàctic sigui del vostre interès i serveixi de base per crear noves propostes educatives.