divendres, 25 de març del 2022

Seminari web: "Participació de l'alumnat"


Ahir horabaixa el CEIB va tancar el seu cicle “Aprenentatges i reflexions compartides” amb un seminari web dedicat a tractar el tema de “La participació de l’alumnat”.

 


Vàrem comptar com a ponents amb na Pepita Costa Tur, n’Amanda Fernández i en Pau Roig que s’encarregaren de presentar-nos l’Informe de participació de l’alumnat elaborat pel CEIB, i la visió de l'alumnat i propostes per treballar-ho als centres educatius. 

Na Pepita, arran d’aquest Informe ha posat de manifest aquesta manca de participació de l’alumnat que trobem actualment, tant en els centres educatius com en altres sectors on l’alumnat hauria d’estar representat, resultat en definitiva,  d’una manca de cultura participativa a la nostra societat.


En Pau Roig, des de la seva experiència personal, ens xerrà de quines són les possibles causes d’aquesta baixa participació i ens va fer algunes propostes que ajudarien a donar veu a l’alumnat.


 I, per finalitzar, n’Amanda Fernández ens va explicar com es pot fomentar i treballar als centres educatius aquesta participació, procurant un ambient facilitador que promogui la lliure expressió de tot l’alumnat i la seva implicació.

 

Aquest darrer seminari ha estat el tancament a un cicle molt interessant, on na Neus Santmartí ens va detallar com dur a terme una veritable “Educació i avaluació competencial”.  N’Antoni Salvà, na Mònica Domínguez i na Guida Al·lès ens varen explicar quin és el camí a seguir “Cap a un currículum competencial” i en Joan Jordi Muntaner ens va oferir eines i propostes per anar “Cap a una inclusió educativa”.

Des del Ceib volem agrair la gran acollida que ha tingut aquest cicle, amb una mitjana de 200 assistents per sessió, i sobretot el bon feedback de cada un dels seminaris tant pels temes tractats, pels ponents amb els quals hem comptat així com pel contingut que s’ha treballat.

Us volem donar les gràcies i l’enhorabona a tots els participants per l’esforç que esteu fent per millorar la vostra formació adaptant-la als continus canvis i a les necessitats de l’alumnat. 

 Acabem aquest cicle convençuts que entre tots hem aconseguit el nostre objectiu,  “Aprenentatges i reflexions compartides” molt riques i interessants.

GRÀCIES A TOTS i A TOTES, FINS BEN AVIAT!