divendres, 25 de febrer del 2022

3R SEMINARI WEB: "Cap a una inclusió educativa"

 

Ahir va tenir lloc el tercer seminari web dins el cicle “Aprenentatges i reflexions compartides” que ha organitzat el Consell Escolar de les Illes balears.

 Aquest tercer seminari “Cap a una inclusió educativa” pretenia mostrar la necessitat de fer un canvi de mirada i apostar per una inclusió real dins les aules.

Per guiar-nos en aquest camí, vàrem comptar amb la presència d’en Joan Jordi Muntaner i de na Irene Ripoll que també va fer una intervenció abans de presentar al ponent.


Na Irene va parlar de la importància de l’entorn, de la importància de la inclusió a totes les etapes, de la importància de la implicació del professorat i va remarcar el fet que hem de passar de veure les dificultats a mirar les dificultats  per poder entendre i actuar.

Per altra banda, en Joan Jordi Muntaner en la seva fantàstica ponència ens va parlar del que és l’educació i l’escola inclusiva, del dret que té l’alumnat a rebre una educació en un entorn ordinari, condició necessària per a la inclusió social i la plena participació en la societat




També ens va apropar al DUA (Disseny Universal de l’Aprenentatge) i comentarem els requisits que s’han de complir per aconseguir aquesta inclusió. 

Finalment ens va facilitar pautes per poder fer realitat tota aquesta teoria.


Amb aquest seminari  hem vist que encara hi ha pedres al camí però,  que amb formació, esforç i ganes, el canvi és possible. 

 

Perquè la inclusió no és una opció, és un dret de l'alumnat.