“Aprenentatges i reflexions compartides" - Vàrem comptar amb uns ponents de luxe, en Antoni Salvà, na Guida Al·lès i na Mònica Domínguez que ens varen guiar des de diferents punts de vista com dirigir-nos “Cap a un currículum competencial”. Varen compartir amb tots els assistents estratègies, eines i reflexions per poder aplicar el currículum competencial a l'aula.
Una trobada formativa, molt enriquidora, il·lusionant i engrescadora, que juntament amb l'èxit de la convocatòria i l'alta participació fa que, en el CEIB ens sentim cada vegada més compromesos i il·lusionats amb la nostra tasca.
Josefa Costa Tur - presidenta del CEIB
Us fem un petit resum:
Joana Mª Mas, presidenta de l’associació de directors d’infantil i primària de Mallorca (ADIPMA), i consellera del CEIB va presentar al primer ponent, Antoni Salvà, fent un recorregut pel seu perfil professional.
La intervenció d’Antoni Salvà va fer referència al disseny curricular indicant que, a partir d’ara, els docents hauran de tenir una funció de dissenyadors, a part de la funció d’acompanyants i transmissors de continguts.
Joana Maria Mas - presidenta ADIPMA i consellera del CEIB
Antoni Salvà Salvà- assessor tècnic docent al
Servei d'Ordenació educativa de la
Conselleria d'Educació i Formació Professional
N’Ana Torres Martín - consellera del CEIB representant de famílies - FAPA Eivissa, va presentar la següent ponent, Mònica Domínguez fent una lloança a les seves aptituds tant personals com del seu recorregut professional.
Na Mònica Domínguez, després de la seva experiència professional com a professora i directora a l’etapa de secundària va exposar algunes experiències dutes a terme a centres d’educació secundària.
Ana Torres Martín - consellera del CEIB representant de famílies
Mònica Domínguez Garcia - Inspectora d’educació
de la Conselleria d’Educació i Formació Professional
A continuació, na Natalia Roig Sintes, també representant de les famílies al CEIB - FAPMA MENORCA- va presentar a na Guida Al.les, ressaltant la seva extensíssima faceta como a formadora d’educadors i el seu poder inspirador i engrescador.
I per acabar, na Guida Al.les, amb la seva especial capacitat de transmetre més que coneixements, emocions, ens va explicar com fer realitat l’ensenyament competencial dins l’aula amb exemples concrets i va destacar la importància de començar el procés d’aprenentatge formulant bones preguntes que generin curiositat i estimulin un debat que conseqüentment derivi en noves preguntes, un procés en el qual l’alumnat sigui el protagonista i el docent el guia.
Talia Roig Sintes - Consellera del CEIB representant de famílies
Guida Al·lès - Formadora a les Illes Balears i Catalunya
Al torn preguntes quedà constatat que aquest serà un canvi profund que passarà ineludiblement per reformular el rol i la formació dels docents i, per tant, la Conselleria haurà de fer una tasca de formació intensa i la inspecció haurà de reforçar el seu paper d’acompanyament i assessorament.
La presidenta del CEIB, i molts dels participants varen agrair les seves fantàstiques exposicions. Tots vàrem quedar en ganes d'aprendre molts més aspectes, i la valoració general dels assistents va ser unànimement molt positiva.
JUNTS FENT COMUNITAT EDUCATIVA!!!